Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler

Alman Hükümeti Aktivistlerin Tahliyelerine Sevindi: Cesaretlendirici Bir Sinyal

Büyükada davasında yargılanan Alman Peter Steudtner dahil 8 insan hakları aktivistinin ilk duruşmada tahliye edilmesi, Almanya’da olumlu karşılandı. Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel karar için "Bu cesaret verici bir sinyal, bir ilk adım" derken Hükümet sözcüsü Steffen Seibert "Nihayet. Onlar için mutluyuz“ ifadelerini kullandı.

DW Türkçe, mahkeme kararını duyurduğu haberinde, “Aralarında Alman bilişim uzmanı Peter Steudtner’in de bulunduğu 8 tutuklu insan hakları aktivistinin tahliye edilmesi Almanya'da memnuniyetle karşılandı. Berlin, diğer tutuklular için çabaların süreceğini bildirdi” dedi.

STEUDTNER’İN BUGÜN ALMANYA’DA DÖNMESİ BEKLENİYOR

Büyükada’da insan hakları aktivistlerinin düzenlediği bir toplantıda gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra dün görülen ilk duruşmada tahliye edilen Peter Steudtner’ın bugün Almanya'ya dönmesi beklendiği belirtiliyor.

Bu arada, Alman hükümeti de Steudtn’in serbest bırakılmasını olumlu karşıladı. Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel mahkeme kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Bu cesaret verici bir sinyal, bir ilk adım" dedi.

GABRİEL: “DİĞER TUTUKLU ALMANLAR İÇİN ÇABALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

"Anlaşılamayan nedenlerle Türkiye’de hapiste tutulan başka Almanların da bulunduğunu" belirten Gabriel, bu vakalar için de bir çözüm bulunması ve serbest bırakılmalarının sağlanması için çabaları kararlı bir şekilde sürdürecekleri mesajını verdi.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert ise Twitter hesabından “Nihayet! Peter Steudtner ve diğer insan hakları savunucuları serbest bırakılıyor. Onlar için mutluyuz ve düşüncelerimiz hala hapiste olanlarla” paylaşımında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.