Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan deaş fenerbahçe babacan Covid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Alman Koalisyonunda Konya Ayrışması

Türkiye’nin, ikili ilişkilerde sıkıntılar yaşadığı Almanya’nın Federal Meclis üyelerine Konya Üssü’ne konuşlanmış Alman askerlerini ziyaret izni vermemesine Almanya'da iktidardaki koalisyon ortaklarından farklı tepkiler geldi.

Koalisyon ortaklarından Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Federal Meclisi Grup Başkanı Thomas Oppermann, "Ziyaret izni olmadan Alman askerleri Konya'da kalamaz” dedi. Oppermann, bunun esnetilemeyecek bir standart olduğunu söyledi.

Angela Merkel’in başkanlığındaki koalisyonun büyük ortağı Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) dış politika sözcüsü Jürgen Hardt ve savunma politikaları sözcüsü Henning Otte ise, Alman askerlerinin Konya'dan çekilmesinin "dar görüşlü ve tehlikeli" bir adım olacağını vurguladılar.
Hardt ve Otte, Konya’da “IŞİD ile mücadele kapsamında bir NATO misyonunun yürütüldüğüne” dikkat çekerek Konya'daki durumun, Alman askerlerinin çekilmeye başladığı İncirlik Üssü'nden farklı olduğunu belirtti.

Tepkileri yansıtan DWelle Türkçe de, haberinde “İncirlik krizinde de Alman milletvekillerine askerleri ziyaret izni verilmemesinin ardından, Almanya askerlerini Ürdün'e kaydırmaya karar vermişti” diye anımsattı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.