Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Alman Medya: Brunson Serbest Kalıyor

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hem FETÖ  hem de PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı suçlamalarıyla yargılanan papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılması kararı, Alman medyada da “son dakika” olarak duyuruldu.

DW Türkçe, mahkemenin, Brunson'ı 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdığını ve ev hapsinin kaldırılmasına hükmedildiğini belirttiği haberinde, “Brunson'ın hapiste kaldığı süre göz önünde bulundurulduğunda bu karar, Brunson'ın serbest bırakılacağı anlamına geliyor” dedi.

Haberde “ABD'li papazın tutuklanması, Türkiye-ABD ilişkilerinde gerilime neden olmuştu. ABD, Brunson'ın serbest bırakılmasını talep ediyordu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Brunson ile ilgili kararın siyasi olmadığını, kararın mahkeme tarafından verileceğini belirtiyordu” bilgilerine de yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
PkkFetö
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.