Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Alman Medyası: Merkel Türkiye’yle İlişkilerin Normalleşmesinde Engeller Görüyor

Başbakan Binali Yıldırım’ın dün Almanya’da Başbakan Angela Merkel ile yaptığı görüşmeyi yakından izleyen Alman medyası, görüşmelerde “az ilerleme” olduğunu belirterek, “Şansölye Angela Merkel, Türkiye ile ilişkilerini iyileştirme yolunda engeller görüyor” diyor.

DW İngilizce, Merkel ile Yıldırım arasındaki görüşmeyi değerlendirdiği haberinde, iki ülke arasındaki “ilişkilerin iyileşeceği ve tutuklu gazeteci Deniz Yücel konusunda bir miktar hareket olacağı umutları varken Şansölye Angela Merkel, Berlin’de Türk Başbakanı Binali Yıldırım ile buluştu. Ancak az bir ilerleme oldu” yorumunu yapıyor.

Görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında Merkel’in ilişkilerin normalleşmesi yolunda birçok engel gördüğünü söylediğine dikkat çekilen haberde, “son bin yılda özellikle Türkiye’de geçen yıl yapılan referandum sonrası iki ülke arasında gerilim yaşandığı” belirtiliyor. 

DW İngilizce, Angela Merkel’in Türkiye ile temasları artırmak istedikleri açıklamasına da vurgu yaptığı haberinde şu değerlendirmeyi de yapılıyor:

“Berlin, Türkiye’de altı Alman vatandaşının siyasi nedenlerden dolayı tutuklu olduğunu iddia ederken görüşmeler öncesi büyük dikkat çeken, iki ülke arasında diplomatik gerilimin başlıca bir sebebi olan Alman-Türk gazetecisi Deniz Yücel vakası oldu. Die Welt muhabiri terör suçlamalarıyla bir yıldır tutuklu.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.