Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

Alman Polisinden Koruma Uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarının Washington’da sivillerle kavga etmesinin ardından benzer bir olayın Hamburg’da düzenlenecek G20 zirvesinde yaşanmaması konusunda uyarılarda bulunan Hamburg Polis Teşkilatı Sözcüsü Ulf Wundrack “Sadece acil yardım durumlarında güvenlik görevlileri devreye girebilir. Bunun ötesinde bir yetkileri yok” dedi.

Almanya’da düzenlenecek G20 zirvesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında yaşanan koruma krizinin benzerinin yaşanmaması için Alman Polisi harekete geçti. Hamburg Polis Teşkilatı Sözcüsü Ulf Wundrack DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada "Washington'daki gibi Türk Cumhurbaşkanı'nın korumalarının göstericilere müdahale etmesi gibi sahneler Hamburg'da yaşanmayacak. Böyle bir şey olması halinde polis devreye girecek" dedi. Daha önce konu hakkında uyarılarda bulunan Hamburg Emniyet Müdürü Ralf Martin Meyer’i anımsatan Wundrack, "Bay Meyer, yabancı heyetlerin güvenlik görevlilerinin kesinlikle polisin sahip olduğu yetkilere sahip olmadığını hatırlattı. Sadece acil yardım durumlarında güvenlik görevlileri devreye girebilir. Bunun ötesinde bir yetkileri yok” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek hafta zirveye katılmak üzere Almanya’ya gitmesi beklenirken Sözcü Wundrack, zirveye konuk olan siyasi liderlerin de bu durumdan haberdar olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.