Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

Alman Savunma Bakanı İncirlik’e Geliyor

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in yarın İncirlik Üssü’ne ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

Deutsche Welle’in haberine göre, Almanya Savunma Bakanı von der Leyen, iki ülke arasında krize dönüşen İncirlik ziyaretini yarın gerçekleştireceğini belirtti. Türk mevkidaşı Fikri Işık’ı arayan von der Leyen’in İstanbul'daki saldırılar için taziyelerini bildirdiği ifade edildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

“İncirlik Üssü'nde, yaklaşık 240 Alman askeri bulunuyor. Askerler, IŞİD'e karşı düzenlenen hava bombardımanları kapsamında keşif uçuşları yapan Tornado jetleri için destek sunuyor. Ursula von der Leyen ziyareti ile Alman milletvekillerinin de üssü ziyaret edebilmeleri için devreye girmek istiyor. Von der Leyen Bild am Sonntag gazetesine, Savunma Bakanlığı'nın başı olarak Alman askerlerini ziyaret edecek olmasının anlaşılır bir durum olduğunu kaydetmişti.”

Ziyaret basına kapalı

En son Ocak ayında İncirlik’e gelen von der Leyen, 20’den fazla basın mensubunu da beraberinde getirmişti. Alman bakanın bu ziyaretinde yanında basın mensubu olmayacağı belirtildi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.