Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Alman Sosyal Demokratlar, Konya İçin Türkiye’ye ‘Baskının Artırılmasını’ İstedi

Türkiye ile Almanya arasındaki gerilim tırmanmaya devam ederken iktidar ortağı sosyal demokrat partisi SPD’nin ağır toplarından, Türkiye’ye “baskıyı artırın” çağrısı geldi. Almanya Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı SPD’li Wolfgang Hellmich, Alman milletvekillerinin Konya'daki NATO üssünde görev yapan Alman askerlerini ziyareti konusunda Alman hükümetinden Türkiye’ye “Ağustos sonuna kadar” zaman vermesini istedi.

Die Welt gazetesine bir açıklama yapan Hellmich, Alman milletvekillerinin Konya'daki askeri üssünü ziyaretleri konusunda Ankara ile yaşanan gerginlik ile ilgili olarak "Alman hükümeti net bir çizgi çekmeli ve 'Biz Ağustos sonuna kadar zaman veriyoruz, o zaman bir karar verilmek zorunda' demeli" ifadelerini kullandı.
DWelle Türkçe’ye göre  Hellmich, "Almanya NATO'da prensip meselesini netleştirmek için aktif bir şekilde bastırmalı. Biz Türkiye'nin duruma göre keyfi karar vermesine bağımlı olmak istemiyoruz ve olamayız. Bize şantaj yapılmasına ise izin veremeyiz" şeklinde konuştu.
Komisyon başkanı Hellmich, Alman Ordusu'nun parlamenter bir ordu olduğunun altını çizerek, "koşulsuz ziyaret hakkının müzakereye açık olmadığını” savundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.