Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor Kurban kesim bedeli Avrasya Hastanesi

Almanlar Dış İşleri Koltuğuna Schulz’u İstiyor

Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığı kesinleşen, koalisyonların ortak adayı Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in boşalacak olan koltuğu, anketlerin soncuna göre Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz’un üstleneceği tahmin ediliyor.
 Forsa’nın  Stren dergisi için yaptığı anketin soncuna göre, Almanların yüzde 54’ü  Steinmeier’in cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Ankara’yla sorun yaşayan Avrupa Parlamentosu (AP )Başkanı Martin Schulz’u dışişleri bakanlığı koltuğunda görmek istiyor.
Sosyal Demokrat Seçmenler Destekliyor

Bu arada, Schulz'un üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti taraftarları arasında ise oran daha yüksek. Sosyal Demokrat seçmenlerin yüzde 73'ü ve iktidarın büyük ortağı Birlik partilerinin taraftarlarının da yüzde 61'i Schulz'un bu göreve gelmesini destekliyor.
Yeşiller seçmenlerin yüzde 62’si da Schulz’u destekliyor. Ankete katılanların yüzde 24'ü Schulz'u bu görevde görmek istemediğini belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.