Almanlar En Çok Fransa’ya Güveniyor

Almanların en çok Fransa’ya güvendikleri belirlendi. Fransa’ya güvenen Almanların oranı yüzde 92’ye ulaşıyor. Buna karşın Türkiye’ye olan güvenin çok düşük düzeyde kaldığı bildiriliyor.

  

Almanya’da  gerçekleştirilen son DeutschlandTrend  kamuoyu araştırmasına katılan binden fazla kişinin çok büyük bir kısmı, uluslararası ilişkilere gelince Almanya’nın çıkarlarına uygun ortak olarak sadece Fransa’ya güvenebileceklerini düşünüyorlar.

Fransa’ya güvenenlerin oranı yüzde 92 gibi yüksek bir düzeyde gerçekleşirken Rusya’ya olan güveni, yüzde 26 olarak belirlendi. Almanların yüzde 28’si ABD’ye güveniyor. Bu arada, Türkiye’ye güvendiklerini belirten katılımcıların oranının  yüzde 5’te kaldığı bildiriliyor.

Ancak DW İngilizce tarafından yansıtılan ankete göre, Türkiye’ye olan güven önceki araştırmaya göre 2 puan artı. Rusya’ya güvendiklerini söyleyenlerin oranı ise 2 puan azalırken ABD’ye olan güvende üç puan bir artış oldu. Fransa’ya güvenenlerin oranı da 1 puan geriledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.