Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

Almanya'da Yeni Kabinede Sigmar Gabriel Olmayabilir

Almanya’da Sosyal Demokrat Partisi  (SPD) üyelerinin hristiyan demokratlarla .yeni bir “büyük koalisyon”un kurulmasına yeşik ışık yakmasının ardından yeni kabinenin kimden oluşacağı konuşuluyor. “En büyük soru işareti” de Sosyal demokrat Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in görevinde kalıp kalmayacağı olarak gösteriliyor.  

SPD üyelerinin “büyük koalisyona” onay vermesinin ardından Başbakan Angela Merkel’in yeni hükümeti kurma çalışmalarına yoğunlaşığı belirtiliyor. Alman medyası da yeni kabinenin olası üyelerini yazıyor.

DW İngilizce de “En büyük soru işareti Dışişleri Bakanı Sigman Gabriel’in yerine birinin getirilip getirilmeyeceğidir. Görev, SPD’nin iki dinozoru Gabriel ve başarısız başbakan adayı Martin Schulz arasında kısa süreli olmayacak bir atışmaya konu olmuştu” dedikten sonra şöyle devam ediyor:

“Şimdi Gabriel’in homurdaması partisinde desteğe mal olmuş gibi görünüyor ve görevin, mevcut Adalet Bakanı Heiko Maas veya halen Aile Bakanı olan Katarina Barley tarafından üstlenmesi bekleniyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.