Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

Almanya'dan Türkiye'ye Turizm Desteği

Almanya’dan Türkiye’de tatil çağrısı geldi. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Devlet Sekreteri Thomas Bareiss, Türkiye'de "tatil yapmamak için bir neden göremediğini" belirterek turizmin iki ülke arasında köprü kurduğunu ifade etti.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Thomas Bareiss, "Bana göre Türkiye'de tatil yapmamak için hiçbir gerekçe bulunmuyor" diyerek kısa süre önce kendisinin de Türkiye'de tatil yaptığını belirtti. Başbakan Angela Merkel'in lideri olduğu CDU partisinden Bareiss, turizmin iki ülke arasında kişisel köprüler kurulmasını sağladığına dikkat çekerek "Şu anda buna her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" dedi.

"İstikrar ve ortaklığın Almanya'nın çıkarına olduğu kadar Türk halkının da çıkarına olduğunu" belirten hükümet yetkilisi, Türk halkının misafirperverliğine de dikkat çekti.

Frankfurter Allgemeine Zeitung haberinde, Thomas Bareiss'in Türkiye'de tatil yapılması yönündeki açıklamalarının, Türkiye'de İlhami A. adlı Alman vatandaşının gözaltına alınması haberlerinin ardından yapıldığına yer verdi.

Gazete, Hamburg'da yaşayan ve Türkiye'ye seyahat eden İlhami A.'nın sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle "terör propagandası yapmak" suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtti.

Bu arada DW Türkçe, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında Türkiye'de tatil yapan Almanların sayısında düşüş yaşandığını anımsatarak “Türkiye Turizm Bakanlığı Temmuz ayı sonunda açıkladığı verilerde, 2018 yılında Türkiye'ye seyahat eden Almanların sayısının yeniden artışa geçtiğini belirtmişti. 2018 yılı Haziran sonuna kadar Türkiye'ye bir önceki yıla oranla yüzde 18'lik bir artışla 451 bin Alman'ın seyahat ettiği belirtildi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.