Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb Op. Dr. Volkan Erdoğan  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu.

Almanya Dışişleri Bakanı Resmen Cumhurbaşkanı Adayı

Almanya  Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, resmen cumhurbaşkanı adayı ilan edildi. Koalisyon  ortakları Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD), Steinmeier 'in cumhurbaşkanlığı adaylığını resmen açıkladı. Başbakan Angela Merkel de, sosyal demokrat  Steinmeier’ in siyasi tecrübesini överek “doğru aday” olduğunu söyledi.
 
Angela Merkel’den Steinmeier’e  Övgü Dolu Sözler
 
Ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Angela Merkel  Steinmeier ’in  siyasi   deneyimini överek Steinmeier ‘in cumhurbaşkanlığı için önemli olduğunu  söyleyerek “doğru aday “ olması  pek çok vatandaşların desteğini alacağının altını çizdi. Merkel “ Ayakları yere sağlam basan ve dünya konusunda bilgili biri olarak insanlar ona güvenebileceklerini biliyorlar”  ifadesini kullandı. DWell Türkçe ’ye göre SDP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel‘in yaptığı konuşma da  Birlik Partilerinin yönetimine Steinmeier ‘in  adaylığına verdiği destekten dolayı teşekkür ederek içte ve dışta  saygı gören biri  olduğun n önemine vurgu yaptı. CESU Genel Başkanı Horst Seehofer  Steinmeier  için şu ifadeleri kullandı:

"Dışişleri Bakanı hem ülke içinde hem de uluslararası alanda büyük bir siyasi deneyime sahip. Cumhurbaşkanlığı için hem insan hem de siyasetçi olarak çok iyi bir seçim.”

“Bütün Kesimlerle İşbirliği İçinde Olacağım”

Partilerin ortak  basın toplantısında konuşan Steinmeier, cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesini şeref olarak nitelendirerek, toplumdaki bölünmeye karşı çalışacağına, canlı ,uyanık siyasi kültürün önemli olduğunu ifade etti. Bu hedefler doğrultusunda parti sınırlarının özellikle de sosyal sınırların ötesinde bütün kesimlerle işbirliği içinde olacağının mesajını vererek, kavgaların karşılıklı saygı çerçevesinde  yürütüleceği siyasi bir kültür içinde çalışacağını ifade etti. Almanya’nın yeni cumhurbaşkanı 12 Şubat 2017 tarihinde Federal Seçimler Kurulu’nda yapılacak oylama sonucu belirlenecek. Mevcut   Cumhurbaşkanı Joachim  Gauck’un görevi ise 17 Mart 2017‘de sona eriyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.