Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler

Almanya’da Binlerce Kişi Irkçı Partiyi Protesto Etti

Almanya’nın başkenti Berlin’de miting düzenleyen ırkçı aşırı sağ Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi 20 bin kişi tarafından protesto edilirken, AfD'li politikacılar, İslam karşıtı açıklamalarını yineledi.

Berlin'de AfD partisi tarafından düzenlenen miting AfD karşıtı gruplar tarafından protesto edildi. Polis yetkililerinin DW'ye verdiği bilgilere göre, AfD'nin mitingine 5 bin dolayında kişi katılırken, AfD karşıtlarının sayısı ise 20 bini buldu.

Berlin'deki AfD'yi protesto mitingine katılan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Robert Habeck de, "Siyasi partilerin AfD'ye ve bu partinin görüşlerine yeterince karşı çıkmadıklarını, göç ve iltica tartışmalarına üç yıldır AfD'nin yön verdiğini ve sağ popülizm korkusu yüzünden politikacıların aptalca hatalar yaptıklarını" dedi. Yeşiller Partisi eş başkanı aynı zamanda göç ve entegrasyon yerine dışlama retoriğinin gündeme hakim olmasını da eleştirdi.

İSLAM KARŞITI KONUŞMALAR

Bu arada, Berlin'deki AfD mitinginde parti önde gelenleri Almanya'nın "İslamlaştırıldığı” iddialarını dile getirdiler.

DW Türkçe'ye göre, AfD yönetim kurulu üyeşi Beatrix von Storch mitingi izleyen Berlinlilere hitaben yaptığı konuşmada, "Almanya'daki İslam hâkimiyetinin kötünün egemenliğinden başka bir şey olmadığını" öne sürdü.

MESUT ÖZİL’E ELEŞTİRİ

Von Storch, Alman futbol milli takımının Dünya Şampiyonası kadrosunda yer alan Mesut Özil'in, "Maçlardan önce Alman milli marşının okunmasına katılmadığı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştuğu için Alman pasaportuna sahip olmasına rağmen Alman olmadığını" savundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.