Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler

Almanya’da İltica Soruşturmaları Çoğalıyor

Almanya Göç ve Mülteci Kurumu, çok sayda bölge bürosunca usulsüz biçimde binlerce iltica başvurusunun onaylandığı iddialarını soruşturuyor.

Bild am Sonntag gazetesi, daha önce Bremen bürosuna ilişkin olarak başlatılan soruşturmaya ek olarak 13 büronün daha iltica kararlarının da incelendiğini duyurdu. 

Haberde, söz konusu bürolarca onaylanan başvuruların, diğer büroların alınan kararların arasında gözlenen kayda değer farkıllıkların nedeniyle incelenmeye alındığı belirtilirken 8 bin kadar iltica başvurusunun gözden geçirileceği de kaydedildi.

DW İngilizce bu gelişmeyi yansıttığı haberinde de Bremer bürosununun bir çalışanın 2013 ile 2016 yılları arasında iltica başvurularının onaylanmasının karşılığında bin 200 kadar mülteciden “rüşvet aldığı” iddiası ile soruşturma altında olduğu haberin ardından geldiğine dikkat çekti.

Soruşturma sırasında önümüzdeki üç ayda Bremen’de 2000 yılından  bu yana onaylanan 18 bin kadar iltica başvurusunun inceleneceğine işaret edilirken Spiegel dergisine göre de Bremen’de verilen iltica kararlarından yaranlanan kişilerin bazılarının “potansiyel güvenlik riski” olarak görüldüğü de kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.