Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Almanya’da 'Kritik’ Hafta

Almanya’da “Büyük Koalisyon” kurulması olasılığı açısından kritik bir haftaya giriliyor. Hristiyan demokratlar ve sosyal demokratlar çarşamba günü biraraya gelerek olası koalisyona ilişkin görüşmeler yapacak. 

Hristiyan demokratlar, liberaller ve yeşiller arasındaki “üçlü koalisyona” yönelik görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine halen ülkeyi birlikte yöneten Hirstiyan Demokratlar ve Sosyal Demokratlar arasında yeni bir “büyük koalisyon” kurulması gündeme geldi.

Eylül ayında düzenlenen genel seçimde hayal kırıklığına uğrayan Sosyal Demokrat Parti (SPD), muhalefette kalma kararını, "üçlü koalisyon" müzakerelerinin fiaskosunun ardından sosyal demokrat Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’ın çağrısı üzerine gözden geçirdi.

SPD hafta sonunda gerçekleştirdiği kongrede, Hristiyan Birlik Partileri ile koalisyon konusunda “ucu açık” görüşmelerin yapılacağını açıkladı.

“11 MADDELİK İLKELER LİSTESİ”

DW Türkçe de bu konudaki haberinde, Sosyal Demokrat Parti ile Hristiyan Birlik Partileri arasındaki koalisyona ilişkin görüşmelerin çarşamba günü yapılacağını belirttikten sonra şöyle devam etti:

“Bu görüşmelerden iki gün sonra ise SPD yönetimi Hristiyan Birlik Partileri ile koalisyon görüşmelerine başlanıp başlanmayacağına karar verecek. SPD bu görüşmelere 11 maddelik bir ilkeler listesi ile katılacak. Bu listede Avrupa'nın güçlendirilmesi, emeklilik reformu, eğitime milyarlarca euro yatırım yapılması gibi SPD'nin önem verdiği  konular yer alıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.