Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Almanya’da Sandıktan Hristiyan Birlik Partileri Birinci Olarak Çıktı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in lideri olduğu Hristiyan Birlik partileri bugün yapılan genel seçimlerde yüzde 33,1 oy ile sandıktan birinci parti olarak çıktı. Geçici resmi sonuçlara göre Hristiyan Birlik partileri 218, Sosyal Demokrat Parti 138 sandalye kazandı.

Almanya bugün genel seçimler için sandık başına gitti. Elde edilen geçici resmi sonuçlara göre Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) yüzde 33,1 oy aldı. Deutsche Welle’nin (DW) haberine göre Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) oy oranı yüzde 20,4 oldu. SPD tarihinin en kötü sonucunu alırken, Sağ popülist Almanya İçin Alternatif (AfD) yüzde 13,2 oy alarak Federal Meclis’e girmeye hak kazandı. AfD Federal Meclis’teki en büyük üçüncü parti olurken, Hür Demokrat Parti (FDP) yüzde 10,4; Yeşiller yüzde 9,3; Sol Parti ise yüzde 8,9 oy alarak Federal Meclis’e girmeyi başardı.

SANDALYE DAĞILIMI

Geçici resmi sonuçlara göre 631 üyeli Alman Federal Meclisi’nde Hristiyan Birlik partileri 218, Sosyal Demokrat Parti 138, Sol Parti 58, Yeşiller 60, Hür Demokrat Parti (FDP) 69 ve Almanya için Alternatif (AfD) 88 sandalye ile temsil edilecek.  

“HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİ BİZE VERİLDİ VE BİR KARŞI HÜKÜMET KURULAMAZ”

Merkel, geçici resmi sonuçların duyurulmasının ardından bir açıklama yaptı. Stratejik hedeflerine ulaştıklarını kaydeden Merkel, “Biz en büyük gücüz, hükümeti kurma görevi bize verildi ve bir karşı hükümet kurulamaz” dedi. Merkel ayrıca yüzde 33’ten daha iyi bir sonuç beklediklerini ancak sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AFD) meclise girmesi sonrası kendilerine “Büyük bir görev” düştüğünü belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.