Almanya’da Tırmanan Göç İhtilafında Sosyal Demokratlar, Merkel’e Destek Çıktı

Almanya’da Başbakan Angela Merkel ve koalisyon hükümetinin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birliği (CSU) arasında yeni göç planı nedeniyle yaşanan ihtilaf tırmanırken koalisyonun diğer ortağı Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Merkel’e destek çıktı.

DW İngilizce’ye göre, Angela Merkel’in lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birliği (CDU), kardeş parti Hristiyan Sosyal Birliği (CSU) ile arasında göçmen politikasına yönelik bir uzlaşı bulunması için Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble’nın devreye girmesini istedi.

Haberde “Merkel ile İçişleri Bakanı Horst Seehofer arasında göç politikasına ilişkin yaşanan anlaşmazlık, halen Sosyal Demokratlar ile birlikte ülkeyi yöneten muhafazakarları parçalamakla tehdit ediyor” yorumu yapılıyor.

CDU yöneticilerinin “geçmişte Almanya’nın göç politikasına eleştiriler yöneltirken Merkel’e sarsılmaz bağlılığı nedeniyle” her iki partide saygı gördüğüne inandıkları belirtildiği haberde Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) ise Merkel’e destek çıkarak muhafazakarlar arasındaki çekişmeleri eleştirdiğine dikkat çekiliyor.

Andrea Nahles: Doğru Kararlar Sadece Avrupa İle Birlikte Alınabilir

SPD Başkanı Andrea Nahles, bugün yaptığı açıklamada CDU ve CSU’dan haftasonunu, işbirliğine dönüş yapmak için kullanmalarını isterken göç politikası ile ilgili “Almanya için doğru kararlar sadece Avrupa ile birlikte alınabilir” diyerek Merkel’e destek çıktı.

Seehofer’in yeni göç planıyla yasa dışı göçmenlere daha sıkı önlemler getirilirken Merkel'in ise, iki hafta içinde gerçekleşecek AB Zirvesi sırasında diğer üye devletlerle göç konusunda anlaşmalar sağlamayı umduğu belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.