Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank milli eğitim bakanlığı

Almanya’dan Ahmet Şık’a Ödül

Ahmet Şık, Friedrich-Naumann Vakfı tarafından verilen Raif Bedevi Cesur Gazeteciler Ödülü’ne layık görüldü. Ödül töreni 11 Ekim’de Frankfurt’da düzenlenecek.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, 'PKK ve DHKP-C silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek' nedeniyle tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ahmet Şık, Friedrich-Naumann Vakfı tarafından verilen Raif Bedevi Cesur Gazeteciler Ödülü'ne layık görüldü. Ödül, Frankfurt Kitap Fuarı kapsamına 11 Ekim 2017'de düzenlenecek törenle takdim edilecek.

“AHMET ŞIK SAYGI VE TAKDİRİ HAK EDİYOR”

Haberde, vakıf açıklaması kaynak gösterilerek, bu ödülün İslam'ın etkili olduğu bölgelerde gazetecilerin gösterdiği cesaretin değerini vurgulamak ve insan hakları ihlallerine dikkat çekmek için verildiği belirtildi. Ayrıca jüri kararına gerekçe olarak Şık'ın "Türkiye'de özgür medya ve halen cezaevinde bulunan bütün gazeteciler açısından olağanüstü önemini” gösterdiği bildirildi. Açıklamada, Ahmet Şık'a atfen "açık sözlü, zor zamanlarda dahi mesleği için mücadele eden ve yanlış durumlara işaret eden bu kişi saygı ve takdiri hak ediyor” ifadesi kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.