Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Almanya’dan Suriye Ve Irak’tan Dönenlere Hapis Cezası

Almanya’da 2013 yılından bu yana Suriye ve Irak’tan ülkeye geri dönen 24 kişi hakkında “IŞİD’e üye olma ve şiddet olaylarına karışma” suçlamalarıyla soruşturma açıldığı, çoğunun hapis cezalarına çarptırıldığı açıklandı.

Almanya Federal Başsavcılığı’nın “2013 yılından bu yana terör örgütü IŞİD’in Irak ve Suriye’deki nüfuz bölgelerinden Almanya’ya dönen 24 kişi hakkında soruşturma başlattığı” bildirildi. Alman hükümeti bir soru önergesine verdiği yanıtta, Almanya’ya dönenlerden üçüne dönüş sırasında Alman görevlilerin eşlik ettiği belirtildi.

DW Türkçe’ye göre,  Almanya’ya dönenlerden altısı hakkındaki işlemler federal eyaletlerin adli makamlarına devredilirken, Federal Başsavcılık 12 kişi hakkında dava açtı. Mahkumiyet kararının ardından başka suçlara da karıştıkları ortaya çıkarılan iki kişi hakkında iki kez dava açıldı.

Sanıkların Çoğu 3-5 Yıl Hapis Cezalarına Çarptırıldı

Bir sanık hakkındaki karar henüz açıklanmazken, bir kişi hakkındaki davanın ise düştüğü belirtildi. Haberde, sanıkların çoğunun yurt dışındaki bir terör örgütüne üyelik ve şiddet olaylarına karışma suçlarından üç ile beş yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldığına dikkat çekildi.

“Bin Dolayında İslamcı Almanya’dan Ayrıldı, 150’si Öldü”

DW, 2013 yılından bu yana bin dolayındaki İslamcının Irak ve Suriye'deki radikal dinci terör örgütlerine katılmak üzere Almanya’dan ayrıldığı tahmin edildiği belirtildikten sonra şunları söyledi:

“Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı bu kişilerin üçte birinin Almanya’ya dönmüş olabileceğini duyurmuştu. Almanya’dan giden militanlardan 150’sinin çatışma bölgelerinde öldüğü belirlendi. Almanya’dan ayrılarak Suriye ve Irak’a giden 19 olası IŞİD mensubu hakkındaki soruşturmanın sürdüğü açıklandı.”

Anahtar Kelimeler:
SuriyeAlmanyaırakışid
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.