Almanya'dan Türkiye'ye Asker Desteği

Alman ordusunun Türkiye’ye destek amacıyla asker göndermeye hazırlandığı bildiriliyor. Alman Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları, federal parlamentonun alt kanadını, NATO’ya ait bazı AWACS uçaklarının geçici olarak Almanya’dan Konya’ya kaydırılacağı konusunda bilgilendirdi.

Bu gelişmeyi duyuran Deutsche Welle, "Alman ordusu Türkiye’ye çok asker konuşlandırılacak” başlığı ile verdiği haberde “Alman ordusu, Suriye’nin sınırındaki NATO üyesi Türkiye’ye destek amacıyla bu ülkeye daha çok askeri göndermeye hazırlanıyor. Ancak misyona katılacak askerlerin tam sayısının ne olacağı henüz belli değil” dedi.

Alman Savunma Bakanlığı Sözcüsü’nün “Almanya, tüm personelin yüzde 30’unu sağladığı için bizim silahlı kuvvetlerimiz bu adımdan açıkça ki etkilenecek” dediğini anlatan DWelle, bu karardan etkilenecek askerlerin sayısının belli olmadığını belirtirten sonra şunları söyledi:

“Bu konudaki karar, Türkiye’nin Kasım ayında Suriye’de bir muhabere misyonda iken hava sahasına girdiği öne sürülen bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından geldi. NATO’nun AWACS uçaklarının konuşlanması, Türkiye üzerindeki hava sahasını istikrarlaştırmayı ve başka uçakların düşürülmesini önlemeyi amaçlıyor çünkü olayın akabinde iki ülke arasında yaşanan kavga bölgesel istikrarı tehdit etti.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.