Almanya’nın Yeni Dışışleri Bakanı Martin Schulz

Almanya’da Eylül ayında yapılan genel seçimin ardından yeni bir koalisyon hükümetinin kurulmasına ilişkin olarak hristiyan demokratlarla sosyal demokratlar arasında haftalarca devam eden müzakerelerde anlaşmanın sağlandığı bildirilirken yeni Dışişleri Bakanı’nın sosyal demokrat parti SPD lideri Martin Schulz olması bekleniyor.

Avrupa Parlamentosu eski Başkanı Martin Schulz, yeni koalisyon hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak görev yapması yönünde CDU/SCU ile SPD arasında anlaşmaya varıldığı belirtiliyor.

DW Türkçe’ye göre partiler arasındaki başlıca tartışma noktalarından biri olan bakanlıkların dağılımı da belli oldu. Buna göre SPD'nin Dışişleri ve Maliye ile birlikte Çalışma ve Sosyal İşler bakanlıklarını üstleneceği aktarıldı.

Bu arada, Dışişleri Bakanlığı koltuğuna SPD lideri ve eski Avrupa Parlamentosu başkanı Martin Schulz'un oturması beklenirken yeni Maliye Bakanı'nın ise Olaf Scholz'un olacağı kaydediliyor. SPD'nin ayrıca Aile, Adalet ve Çevre Bakanlıklarını da aldığı bildiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.