Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

Almanya’nın Yeni İçişleri Bakanı İltica Ve Sınır Dışı İşlemlerini Hızlandıracak

Almanya’da Hristiyan demokratlarla sosyal demokratlar tarafından kurulacak yeni koalisyon hükümetinde İçişleri Bakanığını üstlenmesi kesinleşen Horst Seehofer, “iltica prosedürünü hızlandırmak ve sınır dışı işlemlerini önemli ölçüde artırmak için bir ana planının olduğunu” açıkladı.

Pazar günleri yayımlanan Bild am Sonntag gazetesine konuşan, koalisyonun en küçük ortağı Histiyan Sosyal Birliği (CSU) lideri Horst Seehofer, “iltica prosedürünü hızlandırmak ve sınır dışı işlemlerinin daha tutarlı olmasını sağlamak için bir ana planının olduğunu” belirterek “Sınır dışı işlemleri önemli ölçüde artırılmalı. Dana sert eylemlere ihyicamız var özellikle iltica isteyenlerin arasındaki sabikalılar ve suç işleyenler için” dedi.

İltica başvurularına ilişkin kararların birkaç ay içinde alınması gerektiğini de ifade eden Seehofer, Almanya’nın “liberal değerlerini” korumak için daha güçlü devlete ihtiyacın olduğunu kaydetti.

Seehofer’in açıklamalarını yansıtan DW İngiliizce ise, Seeforer’in Alman Başbakanı Angela Merkel’in göç poliikalarını eleştirdiğini anımsattı. Haberde Angela Merkel’in dördüncü defa başbakanlığı üstleneceğine işaret edilirken, Merkel’in partisi CDU ile Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ve CDU’nun Bavyeralı kardeş partisi CSU tarafından kurulacak yeni “büyük koalisyon”da üçüncü defa başbakan olacağı, bunun da Merkel'in son şanşölye görevi olmasının beklendiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.