Altı AB Ülkesi Mülteci Anlaşması İçin Daha Fazla Kaynak Sağlamak İstemiyor

Aralarında Almanya ve Fransa’nın da bulunduğu 6 AB ülkesinin AB-Türkiye mülteci anlaşmasına daha fazla kaynak sağlamaya karşı çıktığı bildiriliyor.

Der Spiegel’e göre, Almanya, Fransa, Avusturya, İsveç, Danimarka ve Finlandya’dan yetkililer, Avrupa Komisyonu’na gönderdikleri mektupta, AB-Türkiye mülteci anlaşması çerçevesinde daha fazla kaynak sağlamaya karşı çıkarken, Türkiye’ye taahhüt edilen sonraki  3 milyar Euroluk mali yardım diliminin Avrupa Komisyonunca karşılanmasını istediler.

Söz konusu ülkelerin talebinin Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker tarafından reddedildiği belirtilirken, bir Alman yetkilisinin de “paranın sadece Ankara’nın üzerinde mutabakat sağlanan altyapı çalışmalarını ilerletmesi durumunda sağlanacağı uyarısını yaptığı” kaydedildi. 

Bu arada, Der Spiegel’in haberinin yankı bulduğu Yunan Kathimerini gazetesi ise “Anlaşmanın olası çöküşü,  Avrupa’ya seyahat etmek isteyen yüz binlerce mültecinin asıl yükünü taşıyan Yunanistan için büyük bir darbe olur” diye yazdı. 

Gazete, Türkiye’den  Ege’deki Yunan adalarına ulaşan mültecilerin sayısı  krizin en yoğun dönemine çok azalmış olsa da son haftalarda bir artış yaşandığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.