Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

Altına En Çok Yatırım Rusya Ve Türkiye Yaptı

Rusya ve Türkiye'nin en fazla altın alan merkez bankaları listesinde ilk iki sırada yer aldığı bildiriliyor. Türkiye rezervde ise 21. sırada bulunuyor. 

Dünya Altın Konseyi (WGC) 2018'in üçüncü çeyreğinde merkez bankalarının, altın rezervlerini 165 ton artırarak 32 bin 960 tona çıkardığını açıkladı.

Kommersant gazetesinin yansıttığı  WGC verilerine göre Rusya Merkez Bankası, üç ayda 92 ton üzerinde altın satın aldı ve rezerv miktarını 2 bin 36 tona çıkardı. Türkiye Merkez Bankası da aynı süre içinde 18.5 ton altın satın alarak 258.6 tonluk altın rezervine ulaştı. Böylece Türkiye, altına en fazla yatırım yapan ikinci ülke oldu.

Bu arada WGC, en büyük altın rezervlerine sahip ülkeleri de açıkladı. ABD’nin birinci, Almanya'nın ikinci olduğu listede Rusya beşinci oldu. Türkiye ise 21. sırada bulunuyor. 

“RUSYA VE TÜRKİYE, JEOPOLİTİK RİSKLERE KARŞI KORUMA SAĞLIYOR”

Kommersant haberinde, ABD'nin Moskova ve Ankara'ya Ağustos ayında yeni ekonomik yaptırımlar uyguladığını anımsatarak, Rusya ve Türkiye'nin rezervlerini jeopolitik risklerden korumak istediğini belirtti.

Rus Alfa Bank yöneticisi Nataliya Orlova da, Sputnik'in aktardığı değerlendirmesinde, altın rezervlerini artırmanın küresel ticarette ve küresel finans piyasalarında belirsizlik olduğu dönemlerde rezervleri çeşitlendirmek için başvurulan bir yöntem olduğunu kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
RusyaTürkiyeAltın
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.