Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari Muhbir ysk çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı

Antalya’da İmzalanan Eylem Planı Eşgüdümü Artıracak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından Alanya’da İmzalanan Dışişleri Bakanlıkları Arasında 2017-2018 İstişare Eylem Planı’nın taraflar arasında dış politika alanındaki eşgüdüm ve işbirliğini arttıracağı belirtiliyor. Belgenin normalleşme sürecinin siyasi ayağı bakımından önemli bir adım oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

Önümüzdeki iki yıl zarfında 16 farklı başlıkta icra edilecek istişarelere dair Eylem Planı, iki ülke Dışişleri Bakanlıkları tarafından Alanya’da imzalandı.
Diplomatik kaynaklara göre, taraflar arasında dış politika alanındaki eşgüdüm ve işbirliğini arttıracak olan bu belge, normalleşme sürecinin siyasi ayağı bakımından önemli bir adım oluşturuyor.
 
Metnin, önce Başbakan Binali Yıldırım ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rusya'ya yapılacak resmi ziyaretler öncesinde imzalanmasının,  ileriye dönük güçlü bir işbirliği iradesinin ortaya konmuş olması açısından da anlamlı olduğunun altı çiziliyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.