Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Übeyd Adıyaman Ömer Asaf Kolot Haberleri 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Arabistan 78 Ülkeye 31 Milyar Dolarlık Yardım Yaptı

Suudi Arabistan’ın, başta Yemen olmak üzere 78 ülkeye toplam 31 milyar dolar tutarında yardım yaptığı bildiriliyor.

Cidde merkezli Arab News gazetesine göre, Suudi Arabistan, 78 ülkeye toplam 31 milyar dolardan fazla yardım yaptı. En çok yardım alan ülke Yemen’in olduğu belirtilirken nakit ve aynı olarak yapılan dış yardımların, insani hibeler ve düşük faizli kalkınma kredileri olarak sağlandığı kaydediliyor.

Bu arada, 2007-2017 döneminde yapılan Suudi yardımdan en çok yararlanan ülkelerin başında Yemen’in bulunduğu, Yemen’i Suriye, Mısır, Nijer ve Moritanya izlediğine dikkat çekiliyor.

Yemen, 14 milyar doları alırken Suriye ve Mısır’a yapılan yardımları ise 3 miyar ve 2 milyar dolar olarak belirlendi. Nijer ve Moritanya ise 1.23 ve 1.21 milyar dolarlık yardım sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.