Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Arap Birliği: Trump’ın Kararı Tehlikeli Ve Kabul Edilemez

Arap Birliği, ABD Dışişleri Bakanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını “tehlikeli ve kabul edilemez” sözleriyle kınadı.

Kahire’de dün acil olarak biraraya gelen Arap Birliği Dışişleri Bakanları’nın toplantısı gece geç saate kadar devam etti. El Cezire İngilizce'ye göre, 22 Arap ülkesinin temsil edildiği toplantı sonunda bir açıklama yapan Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Trump’ın kararını “tehlikeli ve kabul edilemez” olarak niteledi.

Kararın Ortadoğu sorusuna yönelik bir siyasi çözüme "aşikar bir saldırı" olduğunu söyleyen Gayt, Washington'un attığı adımın uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Gayt, ABD’nin kararının Filistin ile İsrail arasında barışa desteğine ilişkin soru işaretlerini yarattığının, Arapların Trump Yönetimine olan güvenini zedelediğinin ve İsrail’in Filistin “işgalini meşrulaştırdığının” altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.