Öne Çıkanlar AİLE bahçeli kasımpaşa fidase orman ve su işleri bakanlığı tüketici fiyat endeksi mustafa sağır .ist mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ankara

Arap Ülkelerinden Katar’a Çağrı: Altı İlkeyi Kabul Et

Katar’a abluka uygulayan Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, Doha’dan ‘aşırılık ve terörle mücadele” konusunda “altı ilkeyi” kabul etmesini istedi.

Katar ile ilişkileri kesen dört Arap ülkelerinden Suudi Arabistan’ın BM Daimi Temsilcisi Abdüllah El Muallimi, söz konusu dört ülkenin, 5 Temmuz’da Kahire’de yaptıkları toplantıda üzerinde mutabık kaldıkları “altı ilke”ye bağlı olduklarını söyledi.

El Cezire İngilizce de Katar'a yapılan çağrı ve söz konusu altı ilkeyi aktardığı haberinde “Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve BAE, Katar’ı, ‘aşırılık’ ve ‘terör’ ile mücadele konusunda altı ‘ilke’ye bağlılığını ve bu ilkeleri uygulamaya yönelik belirli önlemleri içeren bir planı müzakere etmeyi kabul etmeye çağırdı” dedi.

Habere göre altı ilke arasında, “her türlü aşırılık ve terörle mücadele edileceği ve bu tür oluşumların finanse edilmesi ve barındırılmasının  engelleneceği” ile başka devletlerin içişlerine karışmaktan ve yasa dışı oluşumları desteklemekten kaçınılacağı gibi talepler de bulunuyor.

Bu arada, haberde El Muallimi’nin dört Arap ülkesinin şiddeti kışkırtmanın durdurulmasının şart olduğuna inandıklarını ancak El Cezire’nin kapatılmasının “gerekli olmayabileceğini” söylediğine de dikkat çekildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.