Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping 24 Adet Sipariş Aldı

Atina: Edirne’de Tutuklu İki Yunan Askeri Türkiye’de Görevli Sayılacak

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kuvelis, Türkiye’nin askeri yasak bölgesine girdikleri için Mart başından bu yana Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerinin Türkiye’de görevli sayılması için parlamentodan bir tasarı geçeceğini açıkladı.

Yunan devlet radyosuna konuşan Kuvelis, önümüzdeki günlerde Yunan parlamentosunda ele alınacak bir tasarı ile Türkiye’de tutuklu teğmen Angelos Mitretodis ve çavuş Dimitris Kuklatzis’ın yabancı bir ülkede görevli sayılacağı ve buna göre maaş alacağını söyledi.

Bu gelişmeyi duyuran Kathimerini gazetesi, Türk yargısının iki Yunan askerinin Türkiye’de sürekli bir ikamet adresinin bulunmadığı için kaçma olasılığının bulunduğu gerekçesiyle şimdiye kadar yapılan üç tahliye talebini geri çevirdiğine dikkat çekti.

Esas dava duruşmalarının başlama tarihihin henüz belirlenmediğini kaydeden gazete, iki askerin serbest bırakılmasının beklenmediğini belirtirken, bunun nedeni olarak da Türkiye’de devam eden seçim kampanyasına ve Ankara’nın Yunanistan’a kaçan 8 darbeci askerin iadesine yönelik taleplerinin reddedilmesine dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.