Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk yapı kredi operasyon

Atina İdari Temyiz Mahkemesinin Darbeci Askere İlişkin Kararı Yarın Açıklanabilir

Atina İdari Temyiz Mahkemesi’nin Türkiye açısından önem taşıyan 8 askere ilişkin kararını yarın açıklaması bekleniyor. Yunan medyasına göre, Mahkeme’nin Yunan hükümetinin, İltica Komisyonu’nun 15 Temmuz darbe girişimine karıştıktan sonra Yunanistan'a kaçan 8 Türk askerinin birine iltica sağlama kararına yaptığı itiraza ilişkin kararını muhtemelen yarın açıklayacağı bildiriliyor. 

Atina İdari Temyiz Mahkemesi’nin, iltica Komisyonu’nun kaçak 8 Türk suyabının birinine sağladığı iltica hakkına Yunan hükümetince yapılan itirazı muhtemelen yarın karara bağlayacağı belirtilirken, kararın “geçici” olacağı, meselenin Şubat ayında “kapsamlı” bir biçimde ele alınacağı kaydediliyor. 

Kathimerini Gazetesine göre, Yunan devletini temsil eden hukukçular, Türk askerine iltica hakkını verme kararının, ikili ilişkileri sarsabileceği için ulusal çıkarlar nedeniyle durdurulması gerektiğini savunuyor.  

Bu arada, Yunanistan Yüksek Mahkemesi bir süre önce  8 askerin Türkiye’ye iade edilmesine karşı hüküm vermişti. Yunan hükümeti de İltica Komisyonu’nun kararına itiraz etmekle Türk askerlerinin Türkiye’ye iade edilmeyeceğini de açıklamış bulunuyor.

Öte yandan İltica Komisyonu, diğer 7 Türk askerinin iltica başvurusuna ilişkin kararını ise yakında vermesi bekleniyor.

-ASKERLER YUNANİSTAN'DA YARGILANABİLİR Mİ?

Yunanistan’da söz konusu 8 askerin bu ülkede yargılanması olasılığı da tartışılıyor. Yunan yetkililer bu olasılığı araştırdıklarını belirtmişlerdi.

Kathimerinine göre, kaynaklar, “Ankara’daki yetkililerin, bu fikri reddetmediklerini” söylediler. Ancak hukukçuların Türk askerlerin Yunanistan’da yargılanmasını zor olacağını düşündüklerine dikkat çekiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.