Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi

Atina Ve Üsküp’te ‘Tarihi' Anlaşmanın İmzası İçin Son Hazırlıklar Yapılıyor

Yunanistan ve Makedonya hükümetleri arasında varılan ve Makedonya’nın “Kuzey Makedonya Cumhuriyeti” olarak adlandırılmasını öngören “tarihi” anlaşmanın imza töreni için her iki başkentte son hazırlıkların yapıldığı belirtiliyor.

Kathimerini gazetesi, iki ülke arasında 30 yıl devam eden “isim anlaşmazlığı”nın gidirilmesi amacıyla iki hükümetin vardığı anlaşmanın imzalanmasına ilişkin her iki başkentte son hazırlıkların yapıldığını, anlaşmanın ortak sınırın Makedonya tarafındaki Büyük Prespa Gölü’nün kenarında imzalanacağını belirtti.

Makedonya’nın “Kuzey Makedonya Cumhuriyeti” olarak adlandırılmasını öngören anlaşmanın imza töreninin tarihi olarak da en çok Pazar gününden söz edildiğini kaydeden gazete, anlaşmanın Yunan Başbakanı Aleksis Çipras ve mevkidaşı Zoran Zaev’in huzurunda iki ülkenin Dışişleri Bakanları Nikos Kotzias ve Nikola Dimikrov tarafından imzalanacağını yazdı.

Bu arada imza törenine, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, iki ülke arasındaki isim ihtilafının çözümü için arabuluculuk yapan BM Özel Temsilcisi Matthew Nimetz, NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg ve AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini davet edildiğine dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.