Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

Atina’da Darbeci Askere Tanınan İlticanın Askıya Alınması Tartışılıyor

Atina İdari Temyiz Mahkemesi’nin Yunan hükümetinin başvurusu üzerine Yunanistan’a kaçan 8 Türk darbeci subaydan birine tanınan iltica hakkını, “geçici” olarak askıya almasının yankıları sürerken, Ankara’nın sekiz asker için yaptığı iade çağrısını yinelemesi yankı buldu.

To Vima Gazetesi, mahkemenin kararının ardından Ankara’dan gelen sekiz askerin tümünün en kısa süre içinde iade edilmesi çağrısına yer verdiği haberinde, Ankara’nın çağrısının bazılarınca “Yunan İçişleri Bakanı Stavros Kontonis’in sekiz subayın, Ankara’nın talepte bulunması durumunda Yunanistan’da yargılanabileceği açıklamasına dolaylı bir ret” olarak değerlendirildiğini yazıyor.

Atina İdari Temyiz Mahkemesi’nin, İltica Komisyonu’nca, geçen hafta, söz konusu askerlerin Yunanistan’a kaçtığı helikopterin yardımcı pilotu olan Süleyman Özkaynakcı’ya tanınan iltica hakkını 15 Şubat’ta yapılacak duruşmaya kadar askıya alırken, “kamu yararı”nı zikretmesi de dikkat çekti.

“SANKİ YUNAN HÜKÜMETİ PANİKLEDİ”

Böylece mahkemenin İltica Komisyonu’nun kararına itiraz eden Yunan hükümetini “onurlandırdığı” yorumunu yapan gazete, Yunan hükümetinin “sanki Türkiye’den yapılan tehditlerin karşısında paniklediği” iddiasında da bulundu.

İltica Komisyonu’nun diğer yedi askerin iltica başvurularına ilişkin henüz karar vermediğine dikkat çekiliyor.

Greek Reporter ise temyiz mahkemesinin Özkaynakçı için verilen iltica kararını askıya alırken “kamu yararı”nın yanısıra söz konusu subayın “yararını” da göz önünde aldığını belirttiğine işaret ederken, mahkemenin geçici hükmünde “devletin Türk askerinin Yunanistan’dan ayrılmasını amaçlayan herhangi bir adım atmaktan kaçınacağı” ifadesini kullanmasının da altını çiziyor.

Bu arada, Atina Temyiz İdari Mahkemesi’nin kararını açıklamasının ardından iltica hakkı askıya alınan askerin Yunan polisi tarafından gözaltına alınmasına tepki geldi.

Greek Reporter, Yunan Mülteciler Konseyi adlı sivil toplum kuruluşunun iltica sağlanmış olan Türk askerinin gözaltına alınmasını “hukuk dışı” diye eleştirirken, talimatı veren hakkında yargısal işlemlerin yapılabileceğini öne sürdü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.