Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan süt Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe asker jens stoltenberg ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC kredi ihracı içişleri bakanlığı

Avustralya Büyükelçisi: Patlama Anında Yaşadıklarını Anlattı

Ankara kızılay'da yaşanan terör saldırısının  sıfır noktasına 20 metre mesafede olduğuğunu belirten Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, 12 yaşındaki kızıyla birlikte yaşadıklarını Avustralya basınına anlattı. Yaşadıkları olayı "Şoke edici" olarak tanımlayan Larsen, patlama sırasında arabanın içinde olduklarını ifade etti.

Avustralya'da yayın yapan The Daily Telegraph'ın haberine göre, zırhlı olmadığı belirtilen aracıyla kızı Alexandra'yı binicilik kursundan alarak Kızılay'dan geçen Büyükelçi Larsen, "İnsanların dışarıda güzel vakit geçirdikleri bir hafta sonuydu, sanki Sidney'in işlek caddelerinde arabamı kullanıyordum." dedi.

"Kızıma kafasını pencere hizasının altında tutmasını söyledim"

"Kavşağın karşısında kırmızı ışığa yakalandıklarını ve bir patlama gördüklerini" ifade eden Larsen, "kesinlikle bir patlama sesiydi ve ardından alevler içindeki otobüsü gördük" derken, ilk olarak 12 yaşındaki kızına, "kafasını pencere hizasının altında tutmasını söylediğini" aktardı.

Larsen, yaşadığı anlar için "şok vericiydi, kendinizi arabanın içinde buluyorsunuz ve ne ileri ne geri ileri gidebiliyorsunuz. Ve bu şey gözlerinizin önünde oluyor." ifadelerini kullanırken, Türk acil yardım ekipleriyle birlikte hükümetin olaya verdiği karşılıktan övgüyle bahsetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.