Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Pandemi

Avusturya, Biri Türk 7 Camiyi Kapatıyor

Türkiye’nin ilişkilerinde sıkıntılar yaşadığı AB ülkelerinden Avusturya’da biri Türk olmak üzere yedi caminin kapatılacağı açıklandı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, bugün düzenlediği basın toplantısında aralarında Türk İslam Birliği'ne ait ATİB’e bağlı bir caminin olduğu yedi caminin kapatılacağını duyurdu.

Kararın "siyasal ve radikal İslama karşı önlemler kapsamında” alındığını belirten Kurz, ayrıca “yabancı kaynaklar tarafından finanse edilen çok sayıda imamın da araştırıldığını ve bunların ülkeden ihraç edilebileceklerini” söyledi.

Başbakan Kurz basın toplantısında "Paralel toplumlar, siyasal İslam ve radikal eğilimler için ülkemizde yer yok” sözlerini de kullandı.

DW Türkçe’ye göre, Kurz’un kapatılacağını belirttiği diğer altı caminin Arap Müslüman Birliği'ne ait.

İKİ İMANIN İHRACI “KESİNLEŞTİ”

Öte yandan,  Avusturya İçişleri Bakanı Herbert Kickl, ülkede bulunan 260 imamın 60’ının ilgili merciler tarafından araştırıldığını, bunlardan 40’ının ülke haricindeki kaynaklardan para alıp almadıkları konusunda soruşturulduğunu açıkladı. Kickl ayrıca iki imamın sınır dışı edilmesinin kesinleştiğini de kaydetti. 

DW, haberinde Avusturya’dan yapılan açıklamalara Türkiye’den gösterilen tepkilere de yer verdi. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinden paylaştığı  “Avusturya’nın sudan bahanelerle yedi camiyi kapatması ve imamları sınır dışı etmesi, bu ülkedeki İslam karşıtı ırkçı ve ayrımcı popülist dalganın sonuçlarından biridir” mesajını da aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.