Öne Çıkanlar bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi gölbaşı ankara

Aylan'ın babası: Erdoğan vatandaşlık teklif etti

LONDRA(ANKA) – Bodrum’da sahile vuran cesedinin fotoğrafı tüm dünyada büyük yankı yaratan Suriyeli çocuk Aylan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine vatandaşlığı teklif ettiğini söylediği bildiriliyor.

BBC’nin internet üzerinden yayın yapan, Londra merkezli Al-Araby Al-Jadeed gazetesine dayanarak verdiği  habere göre, Kurdi, bir Mısır televizyonuna “Erdoğan vatandaşlık teklif etti. Normalde kabul ederdim. Çünkü Türk hükümeti bana hiç kimsenin yapmadığını yaptı. Onur duydum. Ama teklifi şimdi kabul etmeyeceğim” dedi.

-“TÜRK HÜKÜMETİ BANA GERÇEKTEN ÇOK YARDIMDA BULUNDU”-

Kurdi "Türk hükümeti, cenaze masraflarında bana gerçekten çok yardımda bulundu. Cenazelerin Kobani’ye nakli için büyük uçak tahsis ettiler. Kobani Bodrum’dan çok uzak” sözlerini de kullandığı açıklamaları sırasında aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden üst düzey bir yetkili dahil çok sayıda siyasetçinin kendisine başsağlığı dilediğini de anlattı.

- “ARAP ÜLKELERİNİN SESİNİ DUYMAK İSTERDİM”-

Abdullah Kurdi, bir Kuveytli yetkili ve Mısırlılar dışında hiçbir Arap yetkilinin kendisiyle konuşmadığını belirterek, “Batı umurumda değil. Arap ülkelerinin sesini duymak isterdim” şeklinde konuştu.

BBC, haberinde ise  Kurdi’nin Kanada'nın vatandaşlık teklifini reddettiğini anlatırken Kanada Hükümetinin Haziran’da sığınma başvurusu yapan Kurdi’yi reddettiğini de anımsatıyor. (ANKA)

(CN/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.