Bakü’de Yoğun Diplomatik Temaslar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yapılacak 5. Türkiye-Azerbaycan-İran Dışişleri Bakanları Toplantısı için gittiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yoğun temaslarda bulundu.  

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, üçlü toplantı öncesi Azeri ve İranlı mevkidaşları ile ikili görüşmeler yaptı. Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildiğini anlattı. Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Beşincisini düzenlediğimiz Türkiye-Azerbaycan-İran Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’ndan önce Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Alivey tarafından kabulümüzde, mükemmel düzeyde devam eden Türkiye-Azerbaycan dostluğunu ve kardeşliğini konuştuk.”

“İran Dışişleri Bakanı kardeşim Zarif ile görüşerek ikili ilişkilerimizi daha da ilerletme konusundaki kararlılığımızı yineledik” diyen Çavuşoğlu, “Azerbaycan Dışişleri Bakanı kardeşim Elmar Mammadyarov ile görüşmemizde her alanda Azerbaycan’a olan desteğimizi yineledik” sözlerini de kullandı.

Bakü’deki üçlü toplantıda  ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı ve bu karara karşı BM düzeyinde yapılan girişimlerin yanısıra Irak, Suriye ve Yemen gibi bölgesel sorunların ele alınması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.