Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri süt ihracat tsk

Başbakan Yıldırım: Afgan Halkının Yanında Olmak Bizim İçin Tarihi Bir Sorumluluktur

Başbakan Binali Yıldırım, “Zor zamanlarda Afgan halkının yanında olmak bizim için tarihi bir sorumluluktur.  Bu sorumluluğu yerine getirmek için sizler buradasınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptığınız için göğsümüz kabarıyor, sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Başbakan Yıldırım, Afganistan’daki resmi ziyaretleri kapsamında Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nı ziyaret etti. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Afganistan Türk Görev Kuvveti’nde görevli askerlere seslenerek, “Burada yaptığınız görev, Türkiye’deki silah arkadaşlarınızın Fırat Kalkanı operasyonunda Zeytin Dalı operasyonunda yaptıklarından farklı değil. Kahraman ordumuz bulunduğu her yerde, her ülkede barış için huzur için refah için vardır” ifadelerini kullandı.

“ZOR ZAMANLARDA AFGAN HALKININ YANINDA OLMAK BİZİM İÇİN TARİHİ BİR SORUMLULUKTUR”

Bosna, Kosova, Somali, Irak ve Katar’da tek meselelerinin barış olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “Bizim askerimiz Suriye’de El Bab’da Afrin’de aynı şekilde barış için gitmiştir, barış için vardır” şeklinde konuştu. Konuşmasında ayrıca Türk halkının İstiklal Harbi sırasında Afgan halkının desteğini asla unutmadığını dile getiren Yıldırım, “Zor zamanlarda Afgan halkının yanında olmak bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu yerine getirmek için sizler buradasınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptığınız için göğsümüz kabarıyor, sizlerle gurur duyuyoruz” açıklamalarında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.