Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ihracat cumhurbaşkanı HAVA HAREKATI Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan CUMA GÜNÜ tsk içişleri bakanlığı almanya ekipler 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Başbakan Yıldırım: "Kıbrıs Halkı Milli Davadan Vazgeçmeyeceğini Dünyaya Göstermiştir"

Başbakan Binali Yıldırım Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42'nci yıldönümü'nde, KKTC'nin Barış ve Özgürlük Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Yıldırım mesajında, "Milli iradeyi gasp etmeye yönelik hainane bir darbe teşebbüsünü aziz milletimizin, emniyet güçlerimizin, siyaset ve medya mensuplarımızın el ele vererek, cansiperane bir direniş göstererek püskürtmesi ile demokrasimiz ve milli birliğimiz daha da güçlenmiştir" dedi.

Başbakan Yıldırım, Barış Harekâtı’nın 42. yıldönümü mesajında, "Bu vesileyle Kıbrıs Türk Halkı’nın Barış ve Özgürlük Bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum. Kıbrıs Türk Halkı, yıllardır mücadelesini sürdürdüğü milli davadan asla taviz vermeyeceğini, hürriyet ve istiklalini koruyacağını, meşru haklarından vazgeçmeyeceğini ve baskılara boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her alanda 42 yıl önceden çok daha güçlü olduğunu belirten Yıldırım, "Milli iradeyi gasp etmeye yönelik hainane bir darbe teşebbüsünü aziz milletimizin, emniyet güçlerimizin, siyaset ve medya mensuplarımızın el ele vererek, cansiperane bir direniş göstererek püskürtmesi ile demokrasimiz ve milli birliğimiz daha da güçlenmiştir. Güçlü Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk Halkı'nın her zaman yanında durmaya devam edecektir" dedi.

Yıldırım sözlerine, "Bu vesileyle, 15 Temmuz darbe teşebbüsü karşısında tavrını milli iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana koyan Kıbrıslı kardeşlerime teşekkür ediyorum. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını bir kez daha kutlarken aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyor, Kıbrıslı Türk kardeşlerimize en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum" ifadeleri ile devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.