Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

Başbakan Yıldırım Portekiz Başbakanını Tebrik Etti

Başbakan Binali Yıldırım, Portekiz Başbakanı Antonio Luis Dos Santos Da Costa’yı arayarak Portekiz Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kazanması vesilesiyle tebrik etti.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Yıldırım, Da Costa’yı Portekiz’in Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kazanması vesilesiyle tebrik etti. Başbakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Sayın Başbakanımız Türkiye ve Portekiz arasındaki dostluk bağlarından ve ekonomi, ticaret, karşılıklı yatırımlar, turizm gibi alanlarda artarak devam eden işbirliğimizden duyduğu memnuniyeti dile getirmiş, Portekiz’in ülkemizin AB tam üyeliğine verdiği destekten dolayı Portekizli mevkidaşına teşekkür etmiştir. Sayın Başbakanımız Portekiz’le her alanda sahip olduğumuz bu olumlu ilişkilerin ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi için birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu vurgulamıştır.”

“İşbirliğinin Geldiği Aşama Memnuniyet Verici”

Portekiz Başbakanı Da Costa da Yıldırım’a teşekkür ederek, “Türkiye ve Portekiz arasındaki dostane münasebetlerin ve geniş bir alana yayılan işbirliğinin geldiği aşamanın memnuniyet verici olduğunu, bu ilişkileri daha da ileri bir seviyeye taşımak için gerekli siyasi iradenin Portekiz’de de mevcut olduğunu” belirtti.

Başbakanlık, Yıldırım ve Da Costa’nın önümüzdeki dönemde Da Costa’nın Türkiye’yi ziyaret etmesi konusunda mutabık kaldılar.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.