Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Kent Funda Arar milli güvenlik kurulu

Basnews: Türkiye Habur Kapısını Kapattı

Ankara’dan yapılan tüm çağrı ve uyarılarına rağmen Irak Kürt Bölgesi’nde bugün bağımsızlık referandumunun yapılmasına tepki olarak Türkiye’nin, Habur sınır kapısını kapattığı bildirildi. Erbil’de yankı bulan karar için “Ankara’nın ilk adımı” denildi.

BasNews, Türkiye’nin kararını “Kürdistan Bölgesi’nde bu sabah bağımsızlık referandumu başlarken, Ankara ilk adım olarak Habur sınır kapısını tek taraflı olarak kapattı. Bu sabah itibariyle sadece Türkiye’den Kürdistan Bölgesi’ne geçişe izin veriliyor” sözleriyle duyurdu.

SEYAHAT UYARISI GENİŞLETİLDİ

Haberde “Ayrıca ‘referandumun yok hükmünde’ olduğunu savunan ve uluslararası topluma sonuçları tanımama çağrısı yapan Türkiye Dışişleri Bakanlığı seyahat uyarısını bu sabah itibariyle Dohuk, Erbil ve Süleymaniye’yi de içerecek şekilde genişletti” bilgisine yer verildi.(

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.