Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

BBC'den Yunan Mülteci Kampına Ağır Eleştiriler

Ciddi sorunların yaşandığı Yunan adalarındaki mülteci kampları, BBC’de geniş bir habere konu oldu. BBC haberinde, Yunan mülteci kampında yaşanan “şiddet” için bir mültecinin “Burası Suriye’deki savaş gibi, hatta onun daha çirkin hali” feryadına yer verdi.

BBC ziyaret ettiği Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Moria Mülteci Kampı’ndan izlenimlerini aktardığı haberde, 3 bin kişilik kapasitesine karşın 8 bin kişinin barındığı  kamp için “Şiddetin ölümcül boyutlara ulaştığı, bazıları henüz 10 yaşlarında çocukların intihara kalkıştığı belirtiliyor” diyor.

Afganistanlı Sara Khan’ın, “Her an, günün 24 saati çocuklarımızı alıp kaçmaya hazır durumdayız. Buradaki şiddet nedeniyle çocuklarımız uyuyamıyor” ifadeleri gibi kampta kalan insanların feryadının yansıtıldığı haberde, yardım kuruluşlarının da Moria’da giderek kötüleşen durumu protesto ettiği belirtiliyor.

"Yüzlerce Kürt Kamptan Kaçtı"

“Sınır Tanımayan Doktorlar’a göre (MSF), kampta her tuvalete 70 kişi düşüyor ve her yer arıtılmamış pis su kokuyor” diyen BBC, “Kamptaki şiddet olayları aşırı boyutlarda. Mayıs ayında Arap ve Kürtler arasındaki gerginliğin büyümesi sonucu yüzlerce Kürt kamptan kaçmıştı” bilgisini de aktardı. Haberine göre, çok sayıda çocuk, polisin kavgalara sık sık biber gazıyla müdahale etmesi nedeniyle solunum yolu hastalıklarına yakalanıyor.

Haberde, “Moria’da çekim yaptığımız gün, öğlen yemeği kuyruğunda yine kavga çıkıyor. İki kişi bıçaklanırken, buna tanık olan birkaç kişi de panik atak geçiriyor” deniliyor.

Yunanistan AB’nin sınırlama politikası kapsamında  mültecileri adalarda tutmaya çalıştığının kaydedildiği habere göre, Sınır Tanımayan Doktorlar’dan Luca Fontano, daha önce bu kadar kötü bir yerde çalışmadığını söyledi.

Bunun ardından BBC, “Kamp, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında imzalanan ve Mart 2016'da yürürlüğe giren göçmen anlaşmasının bir parçasıydı. AB’nin verilerine göre anlaşmanın sağlanmasından Temmuz 2018’e kadar olan süre zarfında denizden Yunanistan’a 71 bin 645 yeni göçmen geldi” diyor. 

Anahtar Kelimeler:
SuriyeMülteciYunanistanBbc
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.