Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

BBC: Erdoğan İki Hedefine Ulaşmayı Başardı

TSK ve ÖSO’nun Afrin’in merkezinin  kontrolünü almasının büyük dikkat çektiği yabancı medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki hedefine ulaşmaya başardığı değerlendirmeleri yapılıyor. Bu arada, “Afrin’den sonra Menbiç mi?” sorusuna da yanıt aranıyor.  

İngiliz yayın kuruluşu BBC News, Afrin’in merkezinin ele geçirilmesini irdelediği haber analizinde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki hedefine ulaşmaya başardı. Bir yandan kilit bir bölgeyi YPG’nin kontrolünden çıkardı, diğer yandan Türklerin çoğunu, başkomutanlarının arkasında birleştirdi” yorumunu yapıyor. BBC News şöyle devam ediyor:

“Şimdi mesele, Türkiye’nin,  özellikle, Türk güçlerini, YPG’yi müttefik olarak gören ABD askerleriyle doğrudan karşı karşıya getirebilecek, Menbiç başta olmak üzere YPG’nin elindeki diğer bölgelere doğru ilerleyip ilerlemeyeceğidir.”

BBC News bu soruya, “Bu, Ankara ile Washington arasında görüşmelere bağlı ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un geçen hafta görevinden alınması,  Türkiye için önemli bir muhatabı ortadan kaldırdı” yanıtını veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.