Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

Berlin’de Büyük Koalisyon İçin İlk Adım

Almanya’da üç parti arasındaki koalisyon görüşmelerin başarısızla sonuçlanması üzerine olası bir erken seçimi engellemeye çalışan Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, şimdiye kadar koalisyona yanaşmayan Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ile Hristiyan Birlik partilerini biraraya getirmeye hazırlanıyor.

Hristiyan Demokratlar ile Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller arasındaki koalisyon görüşmelerinin sonuç vermemesi üzerine Frank-Walter Steinmeier ile SPD Genel Başkanı Martin Schulz arasında dün Bellevue Sarayı’nda gerçekleşen buluşmadan sonra büyük koalisyon görüşmeleri için düğmeye bastı.

Steinmeier, 24 Eylül’deki seçimler sonrası koalisyon görüşmelerine katılmayacağını açıklayan SPD’den olumlu mesajlar gelmesinin ardından tarafları görüşmeye davet etti. Görüşmenin Pazartesi ya da Salı günü Bellevue Sarayı’nda gerçekleşeceği ifade ediliyor.

DWelle Türkçe’ye göre, SPD kurmayları Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmeyi değerlendirmek için partinin karargahı sayılan Willy-Brandt-Haus'ta dün gece bir araya geldi. Yaklaşık 8 saat süren istişareler sonrasında SPD Genel Sekreteri Hubertus Heil," SPD kendisini müzakerelerden soyutlamayacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.