Öne Çıkanlar terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan

Berlin’deki Cami Yangınında Kundaklama Şüphesi

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Koca Sinan Camii’nde yangın çıktı. Görgü tanıklarına göre cami üç kişi tarafından kundaklandı.

Berlin’in Reinickendorf semtinde DİTİB’e bağlı Koca Sinan Camii’de sabaha karşı yangın çıktı. Yangın, Berlin İtfaiyesi’nden 60 görevli tarafından söndürüldü. İtfaiyeden bir yetkili yangının caminin içinde başladığını tahmin ettiklerini belirtti. Berlin Emniyeti yangının kundaklama olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmadı.

Bild gazetesi görgü tanıklarına dayandırarak verdiği haberinde, kapüşonlu üç erkeğin caminin kapısından girerek içeriye bir şey fırlattığını kaydetti.

DW Türkçe’ye göre, Koca Sinan Camii’nce yapılan açıklamada, "Bu gece camimize kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Kundaklanan camimiz tamamıyla kullanılmaz hale geldi. Her ne sebepten olursa olsun, Allah’ın evi olan camilerimize saldırı olması kabul edilemez bir durumdur" denildi.

Haberde, Baden Württemberg eyaletinin Lauffen kentinde İslam Toplumu Milli Görüş’e (IGMG) ait Akşemsettin Camii’ne de 9 Mart’ta molotof kokteyli atıldığı anımsatıldı. 

Bu arada, Alman İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, ülkede 2017 yılında en az 950 İslam karşıtı saldırı meydana geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.