Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka azerbaycan istanbul eNBE çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Rino virüs Shu Jueting

Birleşik Krallık Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott Görevine Başladı

Birleşik Krallık Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, 16 Ocak 2018 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdogan’a güven mektubunu sunmasının ardından resmi olarak görevine başladı.

Birleşik Krallık Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott Kimdir?

1982 yılında, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı’nda kariyer diplomatı olarak göreve baslayan Sir Dominick Chilcott bu zamana kadar Sri Lanka ve Maldivler Yüksek Komiseri (2006 ila 2007); Amerika Birleşik Devletleri’nde Büyükelçilik  Müsteşarı (2008 ila 2011); İran Büyükelçisi (2011’in sonlarında elçiliğin saldırıya uğraması nedeniyle sadece altı hafta için) ve son olarak da İrlanda Büyükelçisi olarak görev yaptı.

Yukarıdaki görevleri dışında Sir Dominick Chilcott 1985-1988 yılları arasında Ankara’da; 1993-1995 yılları arasında Lizbon’da ve 1998-2002 yılları arasında da Birleşik Krallık’ın Brüksel’deki AB Temsilciliği’nde görev yaptı.

Denizaşırı ülke görevleri dışında, Dışişleri Bakanlığı’nın Londra’daki Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’dan sorumlu merkezinde çalışan Sir Dominick Chilcott, görevi süresince Sir Malcolm Rifkind ve merhum Robin Cook olmak üzere iki Dışişleri Bakanı’nın özel kalemi olarak çalıştı. 2003 yılında Irak Politika Birimi Yöneticisi ve 2003 ile 2006 yılları arasında ise Avrupa Ülkeleri ile İkili İlişkiler Departmanı Yöneticisi olarak görev yaptı.

Sir Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott’ın ( bir kızları ve üç oğulları var. Sir Dominick’in Felsefe ve Teoloji, Lady Chilcott’un ise İngiliz Edebiyatı okuduğu Oxford Üniversitesi’nde tanıştılar. Orta ve lise öğrenimini ise Ipswich’teki St. Joseph Koleji’nde tamamlayan  Sir Dominick Chilcott,  Oxford’dan önce ise Kraliyet Donanması’nda deniz subay adayı olarak bir yıl okudu. Sir Dominick’in hobileri arasında yürümek, her türlü spor faaliyeti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.