Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı Çinli Bilim İnsanları

BM, Akıncı Ve Anastasiadis Arasında Bir Görüşme Ayarlayacak

Birleşmiş Milletler, gelecek hafta yapılacak AB Zirvesi sonrası için KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında bir görüşme ayarlayacak.

Rum haber ajansına göre, Nikos  Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Şefi Elizabeth Spehar ile görüştükten sonra  soruları yanıtlarken “Spehar’ın ilettiği mesaj, Akıncı’nın önerime olumlu bakarak incelemekte olduğunu, gelecek günlerde, gelecek hafta Brüksel’de olacağım için programıma uygun olacak şekilde Birleşmiş Milletler aracılığıyla bir görüşme ayarlanacağıdır” şeklinde konuştu.

"GÖRÜŞMENİN BİR GÜNDEMİ OLMAYACAK"

“Dolayısıyla ben döner dönmez görüşme için bir tarihe karar verilecek” diyen Anastasiadis, soru üzerine görüşmenin gündeminin olmayacağını, çünkü ne kendisinin ne de Akıncı’nın uygun hazırlık olmazsa müzakerelerin başladığı izlenimini vermek istemediklerini, kendilerinin ne görüşeceklerini bildiklerini söyledi.

Anastasiades, “İki toplum lideri basit olarak görüş alışverişinde bulunacaklar ve beklentilerinin ne olduğunu yansıtacaklar, geleceğimizin ne olacağını, sonunda istediğimiz çözümün nasıl bulunacağını, benim de birçok kereler tekrarladığım gibi, tüm Kıbrıs halkının beklentilerini karşılayacak, uygulanabilir ve yaşayabilir çözümü görüşecekler” şeklinde konuştu.

Bu arada, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Spehar, Rum Başkanlığından ayrılırken  “iyi bir görüşme”  olduğunu belirtmekle yetindi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.