Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

BM'den İdlib Uyarısı: Görülmemiş Bir Kriz Yaşanabilir

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Başkanı John Ging, Güvenlik Konseyi’ne Suriye’nin İdlib vilayetinde tırmanan gerilimin “daha önce görülmemiş bir insani acil durum” yaratabileceği uyarısında bulundu.

BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye oturumunda konuşan Ging, İdlib’te ve Suriye’nin kuzey batısındaki üç vilayette düzenlenen hava bombardımanlarında çok sayıda can kaybı yaşandığını, bölgenin zarar görüp yerle bir olduğunu ve yerinden edilenleri ağırlayan topluluklar ve insani yardım çalışanları üzerindeki baskının arttığını söyledi.

BBC’ye göre BM ile ortak çalışan insani yardım kuruluşlarının Suriye’nin kuzeybatısında, Türkiye sınırındaki bölgelerde olası krize karşı insani yardım planlarının sonuna geldiklerini belirten Ging,   BM Acil Yardım Koordinatörü Mark Lowcock’un Şam’da hükümet yetkilileriyle bir araya gelip Suriye geneline yardım dağıtımının nasıl sağlanacağı konusunda temaslarda bulunduğu bilgisini de verdi.

John Ging, İdlib’de krizin tırmanmasını önlemek ve acil ihtiyaçların karşılanması için Güvenlik Konseyi’nin katılımının kritik öneme sahip olduğu kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Bmİdlib
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.