Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Pandemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi

BM Genel Sekreteri Arabuluculuğa Destek Verdi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Gutierres, Katar krizinin çözümü için bölgesel arabuluculuk çabalarına destek verdi.

Antonio Gutierres, Suudi Arabistan dahil Arap ülkeler grubunun Katar ile diplomatik ilişkileri kesip bu ülkeye abluka uygulamasıyla patlak veren krizin çözümü için bölgesel arabuluculuktan yana tutum aldı.

En başarılı arabuluculuk çabalarının muhtemelen bölgeden geleceğini düşündüğünü söyleyen Guterres’in ifadelerini yansıtan El Cezire İngilizce de, “BM Genel Sekreteri Kuveyt’in arabuluculuk çabalarına destek veriyor” sözlerini kullandı.

Bu arada, Guterres, ABD’nin arabuluculuk çabalarına katılması durumunda “Bu da olumlu karşılanır. Eğer etkin bir biçimde yapabiliyorlarsa” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.