Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

BM’nin Ana Gündemi ‘Kalkınma’

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu 71.dönem oturumları 18-28 Eylül tarihleri arasında New York'ta bulunan BM Genel Merkezi'nde düzenlenecek. Bölgesel ve küresel sorunların görüşüleceği oturumların ana gündeminde kalkınma konusu yer alıyor.

Çin'in önerisiyle düzenlenecek "2030 sürdürülebilir kalkınma programının hayata geçirilmesi" konulu oturuma Çin Başbakanı Li Keqiang başkanlık edecek.
Ekonomik kalkınma, yoksulluğun bitirilmesi ve kadın-erkek eşitliğinin sağlanması dahil olmak üzere birçok alanda elde ettiği başarılarla uluslararası toplumun da dikkatini çeken Çin hükümeti, ayrıca kalkınma projelerini temsil eden "Bir Kuşak-Bir Yol" inisiyatifini ortaya koydu. İnisiyatif ile tüm dünyada, özellikle gelişmekte olan ülkelerde kapasite inşasının arttırılması, teknoloji seviyesinin yükselmesi ve uluslararası yatırım ve ticaretin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Çin Başbakanı Keqiang, BM 71. Genel Kurulu Üst Düzey Toplantısı'nın ardından Kanada ile Küba'yı ziyaret edecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.