Öne Çıkanlar çukurova belediyesi medicana Goggle çin fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları Leningrad 19 Ocak 2024 Gündem Özeti

BMW, Elektrikli Mini İçin Great Wall İle Çin’de Fabrika Kuracak

BMW Grubu ve Çinli Great Wall Motor şirketi Spotlight Automotive Limited adlı bir ortak şirket kurdular. Ortak şirket Spotlight Automotive Limited, Shanghai’nin kuzeyindeki Zhangjiagang’da yerleşecek olan yeni bir fabrikada Mini marka elektrikli otomobil üretecek.

Fabrika, normal koşullarda yılda 160 bin araçlık bir üretim kapasitesine sahip olacak ve ilk aşamada 3 bin civarında kişiyi istihdam edecek.
 
Ortak girişimi kuran katılımcı şirketlerin her biri 650 milyon euroluk yatırım yapacak. Üretim tesisinin inşaatının 2022 yılında biterek üretime başlaması hedefleniyor. Tesiste BMW’nin tamamen elektrikli Mini’sinin yanı sıra Çinli şirket de kendi marka modellerini tesiste üretecek. Her iki şirket arasındaki iş birliğinin ilk haberi Temmuz 2018’de duyurulmuştu. Bazı haber sitelerine göre fabrikanın yıllık 160 bin elektrikli otomobil üretim kapasitesine sahip olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.